Tekijänoikeuskaappausten valvontakeskus - TKVK.org → Tietoja TKVK:sta

Tietoja TKVK:sta

Tekijänoikeuskaappausten valvontakeskus (TKVK) perustettiin 11.1.2006. Keskuksen nimi oli aluksi Tekijänoikeusvarkauksien valvontakeskus ja sen jälkeen Tekijänoikeuden luvattoman käyttöönoton valvontakeskus. TKVK valvoo tekijänoikeuskaappauksia.

Tekijänoikeuskaappaus tarkoittaa sitä, että joku yrittää omia itselleen oikeuksia, jotka eivät hänelle kuulu. Tekijänoikeuskaappari väittää tai antaa ymmärtää tekijänoikeuslain antavan hänelle jossakin asiassa määräysvaltaa tai muita oikeuksia, joita hänellä ei todellisuudessa ole.

TKVK:n englanninkielinen nimi on "Anti-Commandeering Investigation, Training and Resources".

Lue lisää TKVK:n taustoista.

Keskuksen henkilökunta

Tämän lisäksi TKVK:lla on useita salaisia Internet-tarkastaja-agentteja.

Tekijänoikeuskaappauksista voi kertoa Tekijänoikeuskaappaus Hotlineen.

Keskuksen taloudellinen tilanne 28.1.2006

TKVK ei ole vielä saanut sille kuuluvaa siivua "yhteisiin tarkoituksiin" kerättävästä hyvitysmaksupotista, tekijänoikeuskorvausten "ylijäämistä" tai veronmaksajien rahoista. Mikrobitti-lehti, elektroniikka-ala tai teleoperaattoritkaan eivät ole tukeneen TKVK:ta, vaikka erään tekijänoikeusjärjestön mielestä tekijänoikeuksien jatkuvan laajentamisen arvostelu onkin usein tällaisten hämärien tahojen masinoimaa.

Tuntemattomana pysyttelevä eminenssi (joka ei edusta edellä mainittuja tahoja) maksoi 12 euroa Internet-domainkuluja. Muuten keskuksella ei ole tuloja, menoja tai omaisuutta.


TKVK:n kotisivulle

Tämä dokumentti on Public Domainia.